بلی، از نظر طبی و علمی فواید روزه برای سلامتی بدن به اثبات رسیده است. از جمله این فواید میتوان به کاهش فشار خون، تقویه سیستم دفاعی بدن، برطرف شدن بیماریهای التهابی، کاهش قند خون و تجزیه چربیها اشاره کرد.
علاوه ازینکه روزه بنای سوم اسلام و بالای مسلمانان فرض و مکلف به گرفتن آن هستند .عده هم به خاطر فواید آن روزه میگرند .
روزه یک تمرین خوب برای از بین بردن مواد مضره که طی یازده ماه در اعضای بدن ، بخصوص سیستم هضمی و وعایی تجموع نموده است . روزه برای سلامتی
معده و سیستم هضمی که از اعضای کلیدی وپرکار بدن است و با سه وعده غذایی که در بین مردم مروج است تقريبا در همه ساعات سیستم هضمی دخیل جذب و دفع مشغول است. از يک سو روزه سبب میشود که اين اعضای استراحت کنند تا از مصابیت به امراض و غیر فعال شدن جلوگیری به عمل واز سوی دگر از کار مداوم مصون بمانند و نيروی تازهای بگيرند.
در ضمن از ذخاير چربی های مضره که عوارض زیادی برای بدن دارند؛ تحليل رفته و کاسته میشود. روزه عادت غذا خوردن سالم را ترویج وسیستم دفاعی بدن را نیز تقویت میکند.
همچنان تاثیرات مفید،موثرومثبت روزه را در مریضان که مصاب به امراض قلبی و عایی هستند بگونه واضح مشاهده کرد .دراکثر موارد بیماری های قلبی وعایی نیاز به مراقبت طولانی دارند. واین تنها روزه است که بطور منظم باعث کاهش کلسترول، فشار خون و قند خون میشود. همچنین روزه باعث کاهش میزان چربی در بدن شده با کاهش قند خون خطر ابتلا به شکر یا دیابت و اضافه وزن که جز عوامل خطر برای بیماریهای قلبی است کاهش مییابد.
روزه فشارخون بالا را تعدیل ویکی از روشهای غیر دوایی برای کاهش فشار خون، اصلاح رژیم غذایی و کاهش مصرف چربی است. روزه کمک میکند تا خطر ابتلا به تصلب شرایین توسط ذرات چربی کاهش یابد.
قابل تذکر است .کاهش قند خون نیز از فواید روزه بر سلامتی بدن است. پروسه استقلال در بدن در هنگام روزه گرفتن، سبب تجزیه گلوکوزمیشود؛ تا انرژی بدن تامین شود. روزه اثرات مثبتی روی حساسیت به انسولین دارد. یک تحقیق نشان داده است که پس از دورههای روزه گرفتن انسولین در پیامدهی به سلولها برای گرفتن
گلوکز از خون بهتر عمل میکند.
خلاصه کلام روزه در حالت کلی برای افراد سالم علاوه بر ادای فریضه الهی ،اثرات معنوی و انجام وظیفه شرعی در سلامتی بدن هم نقش بسیار مهمی و اساسی دارد. در صورتی که افراد مصاب به مریضی های خاصی هستند نیاز است برای روزه گرفتن حتما با متخصص بخش مربوطه خود مشورت کنند.