جوانان

تعمیم ایدئولوژی و شستشوی مغزی، و توهین به آموزش و علم

به اندازه‌ای که سل و سرطان آدم کشته، بسیار کم‌تر از چیزی‌ست که جهلِ ناشی از دین خون ریخته و سر بریده و به قصد قربت، انسان‌های دیگر را قطعه قطعه کرده است، شاید هیچ بلا و آفتی اینگونه نقشی ایفا نکرده که نادانی، کج‌اندیشی و تحریف دینی ایفا کرده است.

اگر دین را می خواهیم داشته باشیم، باید معرفت دینی داشته باشیم. اگر بنا نیست معرفت داشته باشیم، دین نداشته باشم بهتر است. دین بدون معرفت، از بی‌دینی به مراتب بدتر است.

از ابتدای امارت اسلامی تا به امروز جمع و جماعتی به دنبال سرابی به نام «اسلامی کردن نصاب علوم انسانی!» هستند، گویا در طول دو دهه گذشته همه آموزه‌های آموزشی «کفری و گمراه کننده» بوده‌است و ما همه در طول ۲٠ سال گذشته ملوس و مجهز به علوم کفری هستیم، و با همین تفکر واهی درب مکاتب و دانشگاه‌ها از مدت‌ها بدینسو به‌روی «زنان» بسته‌است. ویا اینکه مردم این کشور تا امروز دین اسلام را نمی‌شناختند و حالا از فضیلت و برکت امارت اسلامی به دین اسلام مشرف شده‌اند.

چنانچه‌که دیده می‌شود شارحین امارت اسلامی به دنبال «شستشوی مغزی» دانش‌آموزان، دانشجویان و حتی جامعه هستند، تا تفکرات ایدئولوژیک حکومتی پیدا کنند. تعریف آن‌ها از آموزش علوم نیست، تحمیل و تعمیم ایدئولوژی حکومتی و حرکت ضد علمی و صرفاً سیاسی است. شستشوی مغزی به این معناست که تحت شرایط خاص، فرد ناخودآگاه وادار به تبعیت از اندیشه یا خواسته‌های افراد ویا گروه دیگر می شود و تغییرات عمده‌ای در باورها و در نتیجه در رفتارهای او به وجود می آید.

فرآیند شستشوی مغزی را می‌توان با «۵» شاه کلید اصلی شستشوگران به ترتیب زیر برشمرد:

۱- تکرار خستگی ناپذیر: یک ایده اصلی یا جمله محوری مرتب تکرار می شود تا کاملا ملکه ذهن تان شود (مانند واژه‌های جهاد، مجاهد و… در کتاب چاپ امارت اسلامی)

۲- ترس آفرینی از دیگران: ایده‌ها و دیدگاه های متفاوت با ایده اصلی معمولا به توطئه، خطای فاحش، سو نیت، ساده دلی یا فریب کاری متهم می شوند (چنانچه که امارت اسلامی منتقدان و اصلاح طلبان را به دیده‌ی دشمن و اغتشاشگر می نگرد و از اشتباهات خود چشم می‌پوشد)

۳- تعمیق بخشی هیجانی: برای محکم کاری و رفتن ذهن شما به مراحل عمیق تر از شستشوهای احساسی و شور انگیز استفاده می شود. به این ترتیب فکر منطقی و بکارگیری ادراک مشکل تر می شود (مانند درج کلمات دلاوری، شجاعت و… در کنار جهاد و مجاهد و… در کتاب های آموزشی)

۴- قدرت انتخاب توهمی: شستشودهنده، تعدادی انتخاب جلوی شما می گذارد اما در واقع تمام انتخاب ها به یکی ختم می شوند. شستشودهندگان عاشق دادن انتخاب های فراوانی هستند که به یک محصول/ایده یکسان ختم می شوند. ایده اصلی در لباس های متفاوت پیش روی شما گذاشته می شود (آنچه که روی برگ‌های کتاب منتشر شده امارت اسلامی آشکار است)

۵- ایزوله سازی و قطع ارتباط: برای اطمینان از اینکه شما در معرض ایده های متفاوت از ایده اصلی قرار نگیرید سعی می شود به ترفندهای مختلف، ارتباط شما با دیگران و دیگر اندیشان قطع شود (مثلا تمام ذهن خواننده متمرکز روی جهاد و مجاهد و… شود، از علم و آموزش و تکنولوژی به‌دور نگه‌داشته شود.

 

راهکار مبارزه با شستوی معزی

راهبرد اصلی مبارزه با شستشوی مغزی سه گانه «تنوع، ارتباط و مقایسه» است:

۱- شما باید منابع مختلف داشته باشد. چند روزنامه، چند سایت، چند کتاب، چند حزب، چند ایدئولوژی با دیدگاه های متفاوت را مطالعه کنید تا صورت اصلی مسئله را دریابید (مثلا طالبان ادعای شکست آمریکا را دارند، ویا آمریکا را ملحد و بی‌دین و کافر می‌گویند اما از بسته‌های خیراتی به اصطلاح کمک های «۴٠ میلیون‌دالری» شان قطعا حمایت می‌کنند و خوشبین هستند، اینجا شما مسئولیت دارید تا با جستجوی منابع مختلف حقیقت را دریابید، ویا در کتاب منتشر شده امارت اسلامی القاب کاذب به افراد گذاشته شده و به عنوان دلاور و شجاع یاد شده است، شما باید دریابید که آیا شجاعت و دلاوری زیر نام جهاد به کشتن انسان ها اطلاق می‌گردد یا چیزی دیگری؟!»

۲- در شبکه ارتباطی متنوع حضور داشته باشید. ارتباط محدود و در یک فضای بسته شما را به بن بست ذهنی و استبداد فکری می کشاند. گروه های فکری، اقوام متفاوت، تیم های کاری مختلف، پروژه های متنوع باعث می شود اتاق ذهن شما پنجره های متفاوتی داشته باشد. وگرنه اگر اتاق شما فقط یک پنجره در یک زاویه داشته باشد تصاویر شما تکراری خواهند شد.

۳- هر چیزی که به شدت تکرار می شود اما دلیلی برای آن ذکر نمی شود را بگذارید در لیست سیاه. و آن را با ایده های متضاد و متفاوتش مقایسه و بررسی کنید و آن را که بر اساس شواهد و دلایل، عقلانی تر و موجه تر بود تا اطلاع ثانوی و دریافت برهان قوی‌تر بپذیرید.

یاداشت:

به یاد داشته باشیم هیچ چیزی تحمیلی پایدار و پویا نیست، اگر امارت اسلامی در پی شناساندن اسلام به جهان است نه نام بدی دین، و نه لکه ننگ بر جبین مسلمانان، نخست باید معرفت دینی با رویکرد اعتدال حاصل کنند تا ترویج شقاوت، عصبیت، و افراطیت.

سال‌ها پیش کشور همسایه افغانستان انقلاب اسلامی را برای ساختن یک حکومت اسلامی راه‌اندازی کردند، با وجود سالها تلاش برای تعمیم ایدئولوژی و شستشوی مغزی، امروز منصافه نظرسنجی شود اکثریت مردم از دین و اسلام و ایدئولوژی دینی متنفر هستند.

Related Articles

جواب دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Back to top button