جهت کسب اطلاع بیشتر پیرامون کنگره جهانی پارسیگویان، لطفاً پرسش و پاسخهای زیر را با دقت مطالعه فرمائید:
پرسش: اگر من عضویت کنگره جهانی پارسی گویان را دریافت نمایم، آیا معاش ویا حمایت مالی دریافت می کنم؟
پاسخ: کنگره جهانی پارسی گویان یک نهاد خیریه نیست، بناً نه برای کسی پول میدهد و نه هم کسی را با وعدههای پولی، تجملاتی و اغواگری جذب میکند. کنگره یک جریان بزرگ فرهنگی و مدنی است که با دورنمای دقیق سیاسی از میان روشنفکران، استادان دانشگاه، جوانان، فرهنگیان، دانشگاهیان، تودهها و اقشار مختلف اجتماعی شکل گرفته و روی اهداف مشخصی که در مرامنامه این نهاد ذکر است، فعالیت میکند.
سوال: در رأس کنگره کیها قرار دارند؟
پاسخ سطحی: تمام کسانیکه فعال کنگره هستند در رأس کنگره قرار دارند، حتی شما!
پاسخ دقیق: کنگره متشکل از چندین شوراء است که تصامیم بزرگ در آنجا منحیث قوای مقننه طراحی و تصویب می گردد و توسط کمیتهها منحیث قوای اجرائیه عملیاتی و تطبیق می شود. در تمام شوراها افراد بنا بر سطح دانش، تجربه کاری، تعهد و تدبیر، سوابق نیک، عدم آلودگی به فساد و سایر مشخصههای انسانی مطابق منشور اخلاقی این نهاد حضور دارند.
(کنگره وابسته به هیچ فرد، جریان، قوم خاص، گروه و سازمانِ نیست، و خوشبختانه هیچ فرد و گروهی معاملهگر گذشته در سطح رهبری کنگره حضور ندارد)
پرسش: چگونه دوست هایم را دعوت کنم تا عضویت کنگره را بگیرند؟
پاسخ: کنگره صرفاً به افراد فعال که واجد شرایط عضویت این جریان باشد مشروط بر معرفی و تضمین یکی از اعضای رسمی کنگره، عضویت می دهد، سایر افراد به عنوان هواخواه کنگره میتوانند این جریان را حمایت نمایند.
پرسش: دفتر شما در کجاست؟
پاسخ سطحی: خانه تمام پارسیگویان گیتی دفتر ماست، و در هرجای که پارسیگو حضور دارد کنگره همانجا حضور دارد.
پاسخ دقیق: کنگره جهانی پارسیگویان خواهان ایجاد دفتر مرکزی در داخل افغانستان است، درصورتیکه روند فعالیت جریانها در افغانستان به حالت عادی برگردد، در اولین فرصت این نهاد دفتر رسمی خویش را افتتاح خواهد کرد.
پرسش: من عضویت یک حزب (جریان، جنبش، نهاد، سازمان و…) را دارم، آیا میتوانم عضویت کنگره را داشته باشم؟!
پاسخ: کنگره یک چتر بزرگ از تمام جریانها، نهادها، اقوام و اقشار و… است، بلی شما میتوانید عضویت کنگره را داشته باشید، مشروط بر این که در سطح کنگره برمبنای مانیفیست و مرامنامه کنگره فعالیت نمایید.
پرسش: آیا کنگره جهانی پارسیگویان یک جریان نظامی و جبههیی است؟
پاسخ: نخیر، کنگره یک جریان بیطرف فرهنگی، فکری، مدنی، با دورنمای سیاسی است، و به هیچ جریانِ نظامی تعلق، وابستگی و ارتباط ندارد.
پرسش: منظور شما از پارسی گویان کیهاست (آیا کنگره مربوط به قوم خاص است؟!)
پاسخ: پارسیگو تمام کسانی هستند که بدون درنظرداشت قومیت به همین زبان تکلم می کنند. مثلا زبان انگلیسی را مدنظر بگیرید، آیا زبان انگلیسی مربوط قوم خاص می شود؟! نخیر، همه از آن استفاده می کنند، حتی هندی ها و پاکستانی ها، بناً زبان پارسی هم گنجینهای مشترک همه اقوام است و هرکسی که به این زبان سخن بگوید از هر قومی که باشد میتوانند عضویت کنگره را داشته باشند. خوشبختانه کنگره مربوط به قوم خاصی نیست، در تمام سطوح تشکیلات کنگره از همه اقوام حضور پیوسته و شایسته دارند، ما برای تعصب، تبعیض و تکاندیشی به میدان نیامده ایم، ما برای پاسداری از ارزشهای والای انسانی، در پرتو خرد، اندیشه و تجربه در جهت انسجام، همبستگی و همپذیری با رعایت تحقق حقوق حقه انسانها گرد آمده ایم!.
پرسش: آیا شما تعصب دارید که نام پارسی را بالای کنگره گذاشته اید ویا مربوط به کشورهای خارجی مثل ایران می شوید؟!
پاسخ: اولاً کنگره مربوط به مردم است، نه کشوری خاصی، ما وابستگی به کشوری خاصی نداریم، هرجا پارسیگو است، ما همانجا حضور داریم.
دوماً: زبان پارسی با نام های (دری، فارسی، تاجیکی و…) در چندین جغرافیای سیاسی به آن تکلم میشود، زبان قوم ویا مردمی خاصی نیست، این زبان مربوط به تمام اقوام همین حوزه تمدنی است، از تاجیک و ترک، تا پشتون و پشهیی، از هزاره و اوزبیک، تا بلوچ و قزلباش و… همه در پاسداری این زبان سهیم هستند. پس کنگره از همه کسانی است که به زبان پارسی تکلم میکنند، حتی شما!
آیا کنگره تنها یک دفتر رسمی دارد؟
کنگره جهانی پارسی گویان مصمم است در هر کشور یک نمایندگی فعال را به نهادها ویا افراد واجد شرایط با تصویب شورای رهبری واگذار نماید.
قوت ما در وحدت ماست، و وحدت ما، ضامن بقای ما!
کنگره جهانی پارسی گویان، خانه مشترک همگان